Зареждам страницата

Зареждам
Моля изчакайте..

На първо място за превоза е необходимо животното, което превозваме да се съпровожда с европейски паспорт.

Минималната  възраст за излизане извън страната е задължително след навършване на 3 месеца.

В случай че, животното не е навършило 3 месечна възраст пътуване също е възможно, но само при условие че майката на животното го придружава по време на превоза. За целта е необходимо животните да бъдат снабдени с декларация от директора на БАБХ в съответната област че майката не е била в контакт с диви животни.
Животното трябва да има поставен микрочип, който е желателно да бъде проверен дни след това за правилното му поставяне от специализирано лице.
След поставянето на микрочипа на животното е необходимо да му бъде поставена ваксина срещу бяс. След нея задължително трябва да са изминали 21 дни инкубационен период и чак след това то може да пътува за чужбина.

Пример: Европейски паспорт /страница ваксинация срещу бяс
1.           01.01.2019 това е датата , на която е поставена ваксината срещу бяс
2.           22.01.2019 това е датата на която  изминават 21 дни инкубационен период и след тази дата животното може да пътува извън страната , в която е родено
3.           01.01.2020 това е датата до която е годна ваксината срещу бяс. В България тя е валидна една година след датата на поставяне
След като са на лице микрочип и ваксина срещу бяс е нужно животното да бъде прегледано ден преди пътуването от ветеринар и прегледа да бъде отбелязан в паспорта на животното с подпис и печат. Същият ден се извършва вътрешно и външно обезпаразитяване на животното отново от ветеринар.
За всички останали съпровождащи документи, които са необходими за извършването на транспорта Зоотравел оказва съдействие при необходимост.

 

Коментирай / Задай въпрос